на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За щедростта на "Байерн" Мюнхен, "вечните" рекорди и една битка със самотата

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Тази вечер в Германия предстои "Дер Класикер" - дербито между "Борусия" Дортмунд и "Байерн" Мюнхен. В момента авансът на баварците на върха в класирането е 4 точки пред "жълто-черните", а една победа за играчите на Люсиен Фавър може да направи сезона в Бундеслигата още по-интересен. Успех за момчетата на Ханзи Флик пък почти сигурно ще означава осма поредна титла. 

Днес "Борусия" Дортмунд е втора сила в Германия именно благодарение на "Байерн". През 2003 година "жълто-черните" са пред фалит и за да оцелеят баварският колос им дава заем от 2 милиона евро. 

"Байерн" често е обвиняван, че "краде" най-добрите футболисти на основните си съперници в Германия. Когато се налага обаче клубът помага. През годините не само "Борусия", но и "Санкт Паули" и "Мюнхен 1860" са били подкрепени финансово от гранда. 

Заради пандемията от коронавирус много от по-малките клубове в Германия са заплашени от фалит. Затова "Байерн" заедно със своите фенове дари 460 000 евро на нискоразредните тимове в Бавария.

Прочетете: 

Границите на човешките възможности се променят с всеки изминал ден. Това в огромна степен рефлектира върху спортните постижения и рекордите, които впечатляват и вдъхновяват редица поколения спортисти.

В статията "От Светкавицата до Змиорката: Рекордите, които трудно ще бъдат подобрени" събрахме част от най-забележителните спортни резултати.

Забавлявайте се в интернет:

Класата е вечна. Клише, което в пълна степен описва Дейвид Бекъм. Англичанинът тъгува по мачовете, но пък не пропуска възможност да забавлява почитателите си в социалните мрежи. Наскоро бившият играч на "Манчестър Юнайтед" показа, че все още умее да изпълнява брилянтни преки свободни удари.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Great memories from Miami a few months back Can’t wait to see the team on the pitch when the season gets going again… @InterMiamiCF #lafamilia

Публикация, споделена от David Beckham (@davidbeckham) на

Тествайте знанията си:

По традиция в последните дни на месец май е време за финала в Шампионската лига. Заради коронавируса тази година решителният мач за най-ценния трофей в клубния футбол ще бъде през август, но пък това не пречи да проверим знанията ви. 

Днес ви питаме - Кой футболист е рекордьор по спечелени трофеи в Шампионската лига?

Кой футболист е рекордьор по спечелени трофеи в Шампионската лига?

Гледайте:

Боксьорът Даниел Петров е сред най-големите спортисти в историята на България. Той е олимпийски, световен и европейски шампион, но сега води нова битка - срещу самотата.

Димитър Тасев разказа неговата история в предаването "120 минути".