на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За най-стария футболен клуб в света, бъдещето на баварския фланг и най-екзотичния баскетболист в България

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Футболът е най-масовият спорт в света, а фенската му аудитория се разраства с всяка изминала година. Всеизвестен факт е, че неговата родина е Англия, но знаете ли всъщност кой е най-старият футболен клуб в света?

На 24 октомври 1857 година е основан "ФК Шефилд". В началото отборът играе на различни терени, включително и на сегашния стадион на елитния "Шефилд Юнайтед" – "Брамал Лейн".

През 2007 година, по случай своята 150-а годишнина клубът е удостоен от ФИФА с Орден за заслуги.

В момента отборът от Южен Йоркшир се подвизава в осмото ниво на английския футбол и играе домакинските си двубои на 2-хилядния "Коуч енд Хорсес Граунд" в Дронфийлд, Дарбишър.

Прочетете:

Безспорно откритието на сезона в "Байерн" Мюнхен се казва Алфонсо Дейвис. 19-годишният бързак наскоро удължи договора си с баварския колос, а специалистите и неговите съотборници му предричат бляскава кариера. Но пътят му от бежанския лагер в Гана до Мюнхен е много трънлив...

Ако все още не знаете историята му - може да я прочетете в статията "Бъдещето на баварския фланг се ражда в бежански лагер".

Забавлявайте се в интернет:

От години най-забавният играч на "Байерн" Мюнхен се казва Томас Мюлер, но напоследък "Раумдойтер" има сериозна конкуренция в лицето на младока Дейвис.

Канадецът обича да танцува и постоянно радва последователите си в социалните мрежи със свежи и доста забавни клипове.

Последното му интересно хрумване със сигурност ще ви накара да се усмихнете широко. Поне при нас така се получи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

@alphonsodaviess spielt ja schließlich nicht zum Spaß. Wem gehts genau so? #tiktok #davies #phonzie #fun #skybuli #bundesliga #fifa #gaming #fcb #bayern #münchen

Публикация, споделена от Sky Sport DE (@skysportde) на


Тествайте знанията си:

България има общо шест медала от участия на зимни олимпийски игри. Единственото ни злато е благодарение на Екатерина Дафовска. А днес ви питаме - наясно ли сте кой печели първото отличие за страната ни от най-големия форум за зимни спортове?

Кой печели първи медал за България от зимни олимпийски игри?

Гледайте:

Навярно малцина знаят къде всъщност се намират Вирджинските острови. Вероятно асоциациите са свързани с плажове, спокойствие и перфектното място за почивка. Но не и с... баскетбол, нали?

А сега си представете Вирджинските острови и Ямбол в едно изречение? На пръв поглед нищо не ги свързва. Освен любовта към спорта. А вече имат и друго общо - един баскетболист на име ЛаРон Смит. За него ни разказа Калоян Кюркчиев.