на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Актуалната тема "Левски", но от друга гледна точка

Lap.bg

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Няма как да избягаме от актуалните теми, така че ви връщаме през 1914 г. Футболният "Левски" тъкмо е основан на 24 май, а първите суми от членски внос са събрани.

За да се състои мач обаче, са нужни екипи и топки. У нас футболът все още не е популярен, така че кожени кълба се намират трудно. 

Ситуацията принуждава част от основателите да пътуват на север - към Румъния. Именно от там се връщат с първата топка, собственост на клуба, както и с първите екипи - на жълти и червени райета

Прочетете:

Какво всъщност се случи вчера в мажоритарния пакет акции на "сините"? На кого бяха джиросани? Защо Сашо Диков влезе в ролята на куриер?

Снимка: Ладислав Цветков

Обобщение на ситуацията може да намерите тук:

Забавлявайте се в интернет:

Преди 6 години "синята" общност у нас се вълнуваше от друго нещо. "Левски" празнуваше своя вековен юбилей с мач срещу "Лацио" на националния стадион. 

Припомняме ви как изглеждаха фойерверките след срещата:

Тествайте знанията си:

Наско Сираков държи рекорда за най-много голове с екипа на "сините" - 206 попадения. Само че, със своите 258 мача за тима, той е далеч от друг рекорд. 

Кой е футболистът с най-много мачове за "Левски"?

Гледайте:

Как Давид Яблонски - доскорошният любимец на "синята" публика, се превърна в... обущар. При това минути преди мач!

Гледайте още веднъж историята, която Иван Боянов ви разказа преди години:

 

Тагове:

5 неща Левски