на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За единствения отбор с повече европейски купи от титли на страната си, един "Corner taken quickly" и анатомията на шампиона

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

"Нотингам Форест" е един от най-старите футболни клубове в света. В момента отборът е позагубил блясъка си и се подвизава в Чемпиъншип, но все още лежи на старите си лаври.

Най-успешният период на тима е края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Тогава "Форест" печели две поредни издания на Европейската купа (сега ШЛ) и прекъсва доминацията на "Ливърпул".

Така и до днес си остава единственият отбор, който има повече Европейски купи, отколкото титли на страната си.

Как е възможно? По онова време за турнира за Европейската купа се класира само шампионът на дадена страна, който в Англия през сезон 1978/1979 г. е "Нотингам Форест". През следващата кампания "Форест" не стига до титлата, но благодарение на триумфа си в предното издание на Европейската купа се класира и за новата кампания в най-престижния по онова време турнир на Стария континент.

Прочетете:

Настанаха лоши времена на футболния "Левски" и неговите фенове. Клубът е на ръба на финансов колапс, спонсори няма, акциите са в Дубай, ръководителите хвърлят оставки, а премиерът Бойко Борисов обеща да помогне чрез държавата, но само когато "Левски" смени собствеността. Предлагаме ви още веднъж думите на министър-председателя на България от пресконференцията снощи.

Забавлявайте се в интернет: 

Corner taken quickly... останалото е история. На този ден преди точно една година Трент Алекзандър-Арнолд изпълни най-гениалния си ъглов удар, след който Дивок Ориги отбеляза за 4:0. "Ливърпул" направи немислимото, изхвърли "Барселона" след пасив от 0:3 в първия мач и се класира за финала в Шампионската лига.

Вижте отново комбинацията Арнолд - Ориги, която хвърли в ступор защитата на каталунците:

Тествайте знанията си:

Титлата "европейски шампион" е притежавана от 22 различни клуба. От тях 12 отбора са я печелили повече от веднъж, а 6 – повече от 3 пъти. А знаете ли кой е отборът с най-много трофеи във витрината си? 

Кой отбор има най-много трофеи от ШЛ/КЕШ?

Гледайте:

Тройният скок е една от най-свирепите дисциплини в леката атлетика. Добрият състезател трябва да разполага с бързина, мощност, експлозивност и пределна концентрация. Каква е тайната на изгряващата ни звезда в сектора Александра Начева - гледайте в специалния материал на Димитър Тасев.