на живо

5 от 5 за Бразилия в световните квалификации

"Селесао" победи Еквадор с 2:0

Getty Images

Бразилия записа пета поредна победа в световните квалификации. "Селесао" спечели с 2:0 срещу Еквадор у дома. Тимът на Тите стигна трудно до трите точки, като и двете попадения бяха реализирани през второто полувреме. В игра за гостите в последния четвърт час се появи нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо, който замени Енер Валенсия.

На ст. "Жозе Пинейро Борда" в Порто Алегре бразилците владееха инициативата преди почивката и създадоха две добри голови ситуации, открили се пред Габриел Барбоса и Неймар, вратарят на Еквадор Александер Домингес обаче се справи. Впоследствие попадение на Габриел не бе зачетено заради засада.

Бразилците все пак взеха своето през втората част. В 65' Ричарлисон бе изведен от Неймар и откри резултата. Четири минути преди края Габриел Жезус падна в наказателното поле. Първоначално реферът Алексис Ерера (Венецуела) не отсъди дузпа, но след това прегледа положението с помощта на системата за видеоповторения (VAR) и посочи бялата точка. Зад топката застана Неймар, който бе точен, оформяйки крайното 2:0.

Снимка: Getty Images

С успеха Бразилия събра 15 точки и оглавява групата, като вече има 4 повече от втория Аржентина. Еквадор е на трета позиция с 9 точки. В следващия кръг от квалификациите за мондиала през 2022 г. Еквадор приема последния Перу, докато Бразилия гостува на Парагвай.

Междувременно се очаква "Селесао" да обяви решението си за участие в Копа Америка. Играчите, водени от капитана Каземиро, са готови да бойкотират турнира заради съгласието на местните власти страната да бъде домакин. Ситуацията с разпространението на коронавируса в Бразилия остава тежка, а според информации Аржентина и Уругвай също са готови да се откажат от надпреварата.

Снимка: Getty Images