на живо

50 000 фенове прекъснаха тренировка (ВИДЕО)

Футболистите на "Ал Ахли" усетиха любовта на привържениците

Близо 50 000 фенове на тренировка - това не се вижда всеки ден дори в абсолютната лудост, наречена "футбол". Футболистите на египетския "Ал Ахли" усетиха какво е истинска подкрепа преди решителния втори мач от финала на Шампионската лига на Африка срещу "Уидад" Казабланка.

Огромно море от привърженици заля залата на клуба по време на едно от последните занимания. Игрището се оказа тясно, за да приеме всички желаещи да показат любовта си към треньора Хосам Ел-Бадри и неговите футболисти. Затова тренировката беше прекратена.

Предвождани от ултрас групировката "Ахлави", феновете създадоха страхотна атмосфера. Наличието на толкова много хора обаче доведе и до сблъсъци, които трудно бяха овладени от полицията. Органите на реда в Кайро не бяха получили заявка, че присъствието на заниманието ще бъде толкова масирано.

Първият мач между "Ал Ахли" и "Уидад", който се игра на стадион "Бурж ел Араб" в Александрия, завърши 1:1. На трибуните имаше 60 хиляди зрители. Решителният двубой е тази събота "Стад Мохамед V" в Казабланка.

"Ал Ахли" преследва рекордна девета купа в Шампионската лига на Африка (1982, 1987, 2001, 2005, 2006, 2008, 2012 и 2013 г.), докато "Уидад" се надява на второ отличие след това през 1992 г.