на живо

52 български спортни таланти заминаха за Младежкия олимпийски фест в Баку

Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку. Стотици изпращачи се събраха на аерогара София за да пожелаят "На добър път” на спортните надежди, които ще ни представят на стартовете в Азербайджан. Облечени в стилните си екипи в цветовете на националния трикольор, състезатели и треньори събраха погледите на околните и не можеха да се отърват от желаещи автографи и снимки.

Бъдещите спортни звезди на България бяха изпратени от председателя на БОК Стефка Костадинова, която предаде на младите ни таланти личните поздравления и пожелания за успех в Баку от премиера Бойко Борисов.

"Помнете, че с нищо не отстъпвате на останалите. Излизате като равен с равен. Отивате и побеждавате, скачате 210 см и грабвате отличията. Това за вас е една малка Олимпиада. Изживейте стартовете и срещите с връстниците си и носете с гордост българския герб. Стискаме ви палци и ви чакаме така усмихнати, щастливи и след седмица при пристигането,“ каза Костадинова, след което се срещна с и окуражи представителите на всеки едни спорт поотделно.

България изпраща 52 състезатели в 7 спорта – лека атлетика, спортна гимнастика, джудо, плуване, тенис, борба и волейбол (с отбори и при момчетата, и при момичетата). С нашите пътуват 15 треньори, имаме и петима рефери.

Снимка: БОК

На последния фестивал преди две години в Гьор (Унгария) България участва с 37 състезатели в 6 спорта. Тогава спечелихме два медала: Валентин Андреев заслужи бронз в хвърлянето на чук, а във финала на земя Дейвид-Джъстъс Хъдълстон се нареди трети и така донесе втория медал за страната ни. Сега Валентин Андреев е отново в състава ни и ще се опита да спечели още по-ценно отличие в Баку.

Олимпийският фестивал в столицата на Азербайджан се открива в неделя от 20 ч. местно време, което е 19 ч. българско. Състезанията се организират в 10 спорта и ще продължат до 27 юли, събота.

Тагове: