на живо

53 години по-късно: "Барселона" с феноменален обрат за Купата

Каталунците разгромиха "Севиля" с 6:1 в реванша на "Камп Ноу"

Getty Images

"Барселона" сътвори изключителен обрат за Купата на краля. Каталунците разгромиха "Севиля" с 6:1 в реванша от 1/4-финалите, и с общ резултат 6:3 се класираха сред четирите най-добри отбора в турнира.

За последно "Барса" продължава напред, след като губи в първия мач с 0:2, преди 53 години. Тогава "Майорка" ликува след 2:0 в първия двубой, но "блаугранас" печелят на "Камп Ноу" с 5:1.

Снимка: Getty Images

Срещата започна отлично за каталунците. В 12-ата минута те получиха дузпа, след като Куинси Промес препъна Лионел Меси в наказателното поле. Зад топката застана Филипе Коутиньо, който не сгреши за 1:0.

В 25-ата минута и севилци получиха наказателен удар за нарушение на Жерар Пике, но Яспер Силесен отрази удара на Евер Банега. 

Снимка: Getty Images

Тази ситуация бе ключова за развоя на събитията на "Камп Ноу". "Барселона" се нуждаеше от още един гол, за да изравни резултата от двата мача и да прати сблъсъка в продължения.

Домакините не спряха да редуват атака след атака и така желаното попадение стана факт в 31-ата минута, когато Иван Ракитич се разписа за 2:0.

Второто полувреме бе още по-разочароващо за "Севиля". В 53-ата минута Луис Суарес намери Коутиньо на чиста позиция и бразилецът направи обрата пълен - 3:0.

Само 2 минути по-късно андалусийците инкасираха четвърто попадение, дело на Сержи Роберто.

Снимка: Getty Images

Футболистите на Ернесто Валверде продължиха да тормозят съперника, а в 59-ата минута Коутиньо вкара нов гол, но той бе отменен заради засада.

В 67-ата минута "Севиля" започна отново да мечтае. Гилерме Арана прониза Силесен за 1:4. Реакцията на гостите стресна "блаугранас", които отговориха с няколко добри атаки. В една от тях Меси излезе очи в очи със Сориано, но вратарят на андалусийците спаси.

Минута преди края Суарес сложи точка на спора в сблъсъка с гол за 5:1, а в добавеното време Меси оформи крайното 6:1.

"Барселона" се присъедини към "Валенсия" и "Бетис" на полуфиналите за Купата на краля. Четвъртият отбор ще стане ясен утре, когато "Жирона" приема "Реал" Мадрид.

"Белите" имат преднина от 4:2 от първата среща. Мачът започва в 22:30 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.