на живо

550 милиона евро излизат на финала на Шампионска лига в Милано

Кои са най-скъпите 11, които ще се борят за трофея

Getty Images/Guliver Photos

Цяло съзвездие от футболисти ще излезе на терена в Милано в спор за трофея на Шампионска лига. Срещата между мадридските Реал и Атлетико ще може да гледате в събота (28.05) пряко по bTV Action от 20:30 ч.

Измерено в парични средства, дербито без съмнение може да се нарече многомилионно. Испанското издание „Ас” подреди единадесеторката на най-скъпи футболисти, които ще участват във финала, а общата им стойност е впечатляващите 550 милиона евро.

11. Ян Облак

Снимка: Getty Images

Стражът на Атлетико (Мадрид) е с основна заслуга за класирането на тима на финал. 23-годишният словенски национал е оценен на 25 милиона евро, но едва ли мадридският клуб ще иска да се раздели с него.

10. Даниел Карвахал

Снимка: Getty Images

Юношата на Реал (Мадрид) е един от основните бранители на тима. След кратък престой в Байер Леверкузен, Карвахал се завърна на „Сантиаго Бернабеу”, а в момента подписът му струва 25 милиона.

9. Серхио Рамос

Снимка: Getty Images

Играчът на Реал е най-скъп в защитата на символичния тим. Рамос изпитваше мускулен дискомфорт в началото на сезона, но сега е на линия, за да докаже, че си заслужава цената от 40 милиона евро.

8. Диего Годин

Снимка: Getty Images

Защитникът на Атлетико не е пропускал мач на тима през целия сезон. Той е един от най-важните играчи в тима и напълно заслужава исканите за него 35 милиона евро.

7. Марсело

Снимка: Getty Images

Последен в защитата на символичния „скъп” отбор бразилецът от Реал (Мадрид). Марсело е твърд титуляр в клуба, а за подписът му струва 30 милиона евро.

6. Лука Модрич

Снимка: Getty Images

Сумата от 50 милиона евро за подписа на хърватския халф Лука Модрич няма да изненадат футболните фенове. Той е в основата на успехите на „белите” и един от най-впечатляващите играчи на терена.

5. Тони Кроос

Снимка: Getty Images

Както в халфовата линия на Реал, така и в този „отбор”, компания на Модри прави германецът Тони Кроос. Той струва само с милион по-малко от своя партньор.

4. Коке

Снимка: Getty Images

Полузащитникът на Атлетико оформи впечатляващ тандем с нападателя Фрнандо Торес, а цената му никак не е малка – цели 50 милиона евро.

3. Гарет Бейл

Снимка: Getty Images

Контузии тормозиха уелския национал в последно време, но той многократно е доказвал, че е ценен играч за Реал. За това не е изненада, че трансферната му сума се равнява на 80 милиона евро.

2. Антоан Гризман

Снимка: Getty Images

Героят за Атлетико (Мадрид) от полуфинала срещу Барселона има цели 32 гола за своя тим във всички турнири и ако някой иска да го притежава ще трябва да се раздели с 45 милиона евро.

1. Кристиано Роналдо

Снимка: Getty Images

Няма футболна класация, която да бъде пълна, без в нея да присъства звездата на Реал (Мадрид) – Кристиано Роналдо. Щом се заговори за скъпи футболисти, неговото име със сигурност присъства в дискусията. 110 милиона евро за подписа му са непосилна задача за повечето клубове, а той успя да зарадва феновете на „белите” с изказването, че иска да се пенсионира в настоящия си клуб.