на живо

6 години по-късно: Отново имаме национален отбор по хандбал (ВИДЕО)

Тимът се събра във Варна, готви се за европейските предквалификации

След 6-годишна пауза България отново има мъжки национален отбор по хандбал. Тази вечер тимът се събра във Варна, където ще се подготвя за предстоящите през следващия месец европейски предквалификации.

България е в група с Люксембург, Англия и Ирландия, като само първият тим ще се класира за европейските квалификации. Мачовете са в средата на януари във Великото херцогство.

„Национален отбор е, представяме България. Отиваме, за да победим и трите отбора, и според мен реално имаме шанс“, каза един от играчите - Бранимир Балчев.

Основното ядро в състава е от представители на шампиона "Локомотив" Варна. Има и няколко състезатели, които играят в чужбина.

„Искам да излезем от този стереотип на българите, които винаги се подценяват и излизат с мисълта за загуба. В момента сме на дъното, но се опитваме да излезем от това“, сподели селекционерът Никола Карастоянов.

За последно България имаше мъжки национален отбор по хандбал през 2012 г. Преди официалните мачове тимът ще изиграе две контроли със съперници от Румъния. 

Тагове:

@