на живо

6-годишната машина в тениса на маса (ВИДЕО)

Тежките тренировки на Ли Ий предизвикват разнопосочни реакции

Тя е само на 6 години, но специалистите чертаят светлото ѝ бъдеще. Малката Ли Ий от Китай не мечтае за играчки и кукли. Тя иска победи! И да е най-добрата в тениса на маса!

За това тренира усилено. По 5-6 пъти в седмицата Ли е в залата, за да изгражда стила на бъдещ шампион. Усет не ѝ липсва. Още в началото - през лятото на 2019 г., тя показва необуздан талант. 

За това родителите ѝ решават да я запишат да тренира професионално.

"В сравнение с другите деца, тя показва по-голям интерес към тениса на маса. Невероятната ѝ съобразителност прави така, че да изпъкне пред другите", хвали я треньорът ѝ. 

Урок номер 1 е, че шампион не се става лесно! Сълзите по време на занимание са забранени! Дори за 6-годишното момиче.

В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как Ли плаче, а наставникът ѝ я кара да се завърти с гръб, да преглътне сълзите си и да продължи да играе. Именно тази реплика предизвика различни реакции. Част от зрителите смятат, че подобно отношение към 6-годишно дете не е подходящо, дори когато става дума за спорт.

"Тя не е момиче, което просто ще се предаде. Тя работи много упорито! За мен е много трудно да я гледам как плаче. Но все пак това е част от живота. Да научиш нещо ново винаги е трудно", казва баща ѝ. 

Ли се отнася сериозно не само към тренировките на масата, а и тези за физическа издръжливост. Тя е много активна и в детската градина, където с удоволствие се включва във всички състезания на своите връстници.

"Ще е хубаво да стане професионалистка един ден, ако ѝ се отдаде подобен шанс. Ако не - може да играе тенис на маса за удоволствие. Той е част от живота ѝ и може да го практикува, за да бъде в добра форма", обяснява майка ѝ.

Всъщност в момента в съзнанието на Ли не съществува друг път. Тя иска само едно - да е олимпийска шампионка!