на живо

Нови 7 медала за родните грации в Гран При на Марбея

Българските гимнастички гледат към Световната купа в София

Общо седем медала - три златни и четири сребърни, спечелиха българските грации във финалите на отделните уреди на Гран При по художествена гимнастика в Марбея (Испания). Така отличията за родните представителки в турнира са вече 10, след като вчера те не оставиха шансове на конкуренцията в многобоя.

Днес Стилияна Николова триумфира на обръч и бухалки, завоюва и сребро на топка. Ева Брезалиева стана шампионка на лента, взе сребро на обръч и бухалки, а излизане на уреда извън терена я лиши от отличие и на топка, където остана четвърта.

Боряна Калейн стигна само до финала на лента и грабна сребро заради допусната грешка.

И трите ни представителки имаха неточности в композициите си, които все още не са усъвършенствали след промените в правилника.

Турнирът в Марбея бе отлична подготовка за националния ни отбор, на който предстоят "София Къп" между 1 и 3 април и Световната купа в столицата от 8 до 10 април.

В Испания българският ансамбъл, в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова, изпълни демонстративно съчетание с три ленти и две топки, тъй като няма отборна надпревара.