на живо

9 от "Левски" взеха точка от "Царско село"

Четири гола и общо три червени картона на мача от Първа лига

Lap.bg

С девет души "Левски" стигна до равенство 2:2 като гост на "Царско село" в мач от 16-ия кръг на Първа лига. "Сините" са на девето място с 15 точки, докато "царете" се намират на две точки и една позиция пред тях.

"Левски" натисна още в началото и пропиля няколко ситуации, а "Царско село" поведе в 20-ата минута. Иван Бандаловски отправи удар към вратата на "Левски" след статично положение и Николай Кръстев не само не успя да стигне до топката, а и оголи вратата си. Така кълбото се удари в страничната греда и се върна до непокрития Мартин Кавдански, който вкара необезпокояван.

Снимка: Lap.bg

"Левски" обаче отговори. Паулиньо нахлу по лявото крило и подаде на Матео Стаматов, който пък пусна топката към Найджъл Робърта пред вратата и нидерландецът изравни в 25-ата минута.

Малко след гола на "Левски" се разигра истинска драма на терена. Паулиньо бе фаулиран грубо от Кавдански и Орлин Старокин скочи в безумна разправия с главния съдия Николай Йорданов, който вразуми защитника на "Левски" с два бързи жълти картона и го изпрати в съблекалнята. Останали с човек по-малко, "сините" все пак поведоха още в същата атака. Центрирането от нарушението стигна до наказателното поле и Тома Даске чукна топката с глава към далечната греда и Станислав Иванов вкара от близко разстояние за 2:1.

Страстите се укротиха в началото на второто полувреме, а "Левски" пропусна чисто положение след почти час игра. Робърта проби отдясно за "сините" и подаде по трева към границата на наказателното поле, където връхлиташе Паулиньо. Бразилецът обаче стреля над напречната греда.

Снимка: Lap.bg

"Царско село" се възползва от този пропуск и изравни в 64-та минута. Реян Даскалов комбинира със свой съотборник пред наказателното поле, а завършващият му удар попадна в мрежата на гостите за 2:2.

"Левски" остана с девет души на терена в 77-та минута, когато Илия Юруков получи втори жълт картон. "Царско село" натисна гостите си в собствената им половина и стигна до няколко положения, но така и не вкара победен гол.

Снимка: Lap.bg

В добавеното време бе изгонен и играчът на "Царско село" Лъчезар Балтанов, а мачът завърши наравно 2:2.