на живо

Аарън Рамзи със сигурност пропуска мача с "Лудогорец"

"Не искам да рискувам, а да му дам време да се възстанови напълно", заяви Арсен Венгер

Getty Images

Уелският полузащитник Аарън Рамзи със сигурност няма да излезе срещу българския шампион "Лудогорец" в мача от груповата фаза на Шампионската лига в сряда 19 ноември. Това потвърди мениджърът на "Арсенал" - Арсен Венгер.

"Много съм разочарован, че още не мога да ползвам Аарън, защото той вече тренира на пълни обороти. Но здравето му е най-важно и затова няма да поемам излишни рискове. Трябва да се отбележи, че по време на възстановяването му имаше някои дребни усложнения, затова трябва много да внимаваме", заяви Венгер пред официалния сайт на английския гранд.

Рамзи се контузи по време на първия мач на "Арсенал" в английското първенство срещу "Ливърпул" на 14 август.

През миналата седмица той поднови тренировки със съотборниците си, но Венгер заяви, че предпочита да не рискува с пускането му срещу българския шампион.

"Мачът в сряда е твърде скоро. На Аарън му трябва малко време за да възвърне формата си и да покаже на какво е способен, както го правеше преди контузията. Не искам да рискувам, а да му дам възможност да се възстанови напълно. Това означава, че може да пропусне още няколко мача", обясни мениджърът на "топчиите".

Мачът между "Арсенал" и "Лудогорец" е в сряда 19 октомври и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Срещата стартира в 21:45 ч., а студиото преди мача ще започне точно в 21:00.