на живо

Абидал ядоса Меси. Аржентинецът го смъмри в "Инстаграм"

Звездата на "Барса" разгневен от изказване на техническия директор на клуба

Getty Images

Звездата на "Барселона" Лионел Меси рядко си позволява емоционални публикации в социалните мрежи. Този път обаче футболистът явно се е засегнал дълбоко от думите на Ерик Абидал - техническия директор на клуба.

Французинът изигра 6 сезона при каталунците, стана 4 пъти шампион на Испания и помогна на тима два пъти да спечели Шампионската лига, а сега изпълнява ръководна функция. Преди дни той се изказа пред испанското издание "Спорт", че част от играчите не са се трудили достатъчно под ръководството на вече бившия треньор Ернесто Валверде.

"Много от играчите не бяха доволни и не влагаха достатъчно усилия. Имаше и проблеми с комуникацията. Връзката между треньора и съблекалнята си беше добра, но се усещаха настроения, които виждам като бивш футболист. Казах на ръководството какво мисля и те трябваше да вземат решение", бяха думите на Абидал, жегнали Меси.

Аржентинецът използва социалните мрежи, за да отговори на тези твърдения. 

"Не обичам тези неща, но смятам, че всеки човек трябва да е отговорен за задълженията си и за решенията си. Играчите са тези, които носят отговорност за ставащото на терена и са първите, които разбират, когато не се справят добре. Хората, които се занимават с ръководство, също трябва да носят своята отговорност и да седят за думите си. Когато се говори за футболисти, трябва да се говори с имена. В противен случай даваме повод за коментари, които не са истина", пише Меси.

Всъщност Ернесто Валверде беше уволнен в средата на януари 2020 г. На негово място застана Кике Сетиен. До момента под негово ръководство "Барселона" записа 4 победи и 1 загуба. 

Следващият мач на каталунците е срещу "Атлетик" Билбао от четвъртфиналите в турнира за Купата на краля. Срещата може да гледате пряко по bTV Action в четвъртък (6 февруари) от 22:00 ч.