на живо

Адвокатът на Роналдо: Той смята, че е обвиняван несправедливо

"Не сме пропускали да подадем данъчна декларация", твърди Антонио Лобо Хавиер

Getty Images

Адвокатът на Кристиано Роналдо - Антонио Лобо Хавиер, заяви, че клиентът му смята за несправедливо обвинението на испанската прокуратура, че е укривал данъци. 

"Обвинението на прокуратурата, че Роналдо е укрил данъци е напълно неочаквано и играчът го възприема като несправедливо", заяви той.

Властите в Испания се сезираха и обвиниха звездата на "Реал" Мадрид в укриване на данъци в размер на 14,7 млн. евро за периода 2011-2014 г.

"Няма пропусната декларация. Има само една декларация, чието основание изглежда не се харесва на администрацията на испанската прокуратура. Но няма норма или член от закона, който да е бил нарушен", поясни още адвокатът.

През миналия месец Роналдо внесе допълнителни 6 млн. евро в хазната за минали години, за да не се стига до подобно обвинение. Властите обаче решиха друго.

Лобо Хавиер обясни, че случая на португалеца не е аналогичен с този на Лионел Меси, за който аржентинецът получи 21 месеца затвор, които бяха заменени след обжалване, тъй като звездата на "Барселона" изобщо не е подавала декларации, а Роналдо има изрядни документи.