на живо

Африка в очакване на своя футболен крал

Гледайте финала между Сенегал и Алжир пряко по RING от 22:00 ч.

Reuters

След 51 изиграни мача, множество изненади, обрати, късни голове, дузпи, продължения и колоритни емоции по трибуните, футболът в Африка достигна своята кулминация за 32-ри път!

Финалът на Купата на африканските нации е днес (19 юли). В него един срещу друг се изправят Сенегал и Алжир. Срещата може да гледате пряко по RING от 22:00 ч.!

И двата тима в началото на шампионата влизаха в сметките на специалистите, но не бяха изявени фаворити. Те обаче показаха здрави нерви и добра игра, която се увенча с участие в най-важния мач.

Снимка: Reuters

Автогол в продължението на редовното време прати "лъвовете" от Сенегал на втори финал в историята. През 2002 г. тимът загуби от Камерун в решителната среща. Днес обаче се надява да се справи далеч по-добре. Тунис беше съперникът на възпитаниците на Алиу Сисе в полуфинала, а Дилън Брон сигурно още проклина момента, когато докосна топката с глава и я прати в собствената си врата.

Лошите новини за Сенегал преди финала са свързани с отсъствието на голямата звезда на тима преди днешния мач - защитника Калиду Кулибали. Той натрупа картони и няма да може да помогне на своите съотборници да зарадват милионите си почитатели у дома.

В Алжир чертаят друг сценарий! Отборът от северноафриканската държава знае какво е да заключиш в собствената си витрина най-ценния трофей на континента! Пред 1990 г. "пустинните лисици" триумфираха пред родна публика. От тогава обаче те не са играли на финал в турнира.

Снимка: Reuters

Алжирците като че ли имат леко предимство предвид стабилното си представяне в надпреварата. Те са непобедени до сега, а в груповата фаза постигнаха успех с 1:0 именно над Сенегал.

В полуфинала герой за тима стана капитанът Риад Марез, който в 95-ата минута на мача се разписа от пряк свободен удар за победата над Нигерия с 2:1.

Сенегал или Алжир? Кой ще триумфира? Гледайте тази вечер (19 юли) пряко по RING от 22:00 ч.