на живо

Агуеро докосна страничната съдийка и предизвика скандал в Англия (ВИДЕО)

Гуардиола оправда поведението на футболиста на "Манчестър Сити"

Getty Images

Футболистът на "Манчестър Сити" Серхио Агуеро предизвика скандал в Англия, след като... докосна съдията по време на мача на своя тим срещу "Арсенал".

Задачата да следи за ставащото от страничната линия имаше Шон Маси-Елис. Аржентинецът остана недоволен от нейно отсъждане на тъч в полза на противника, проведе кратък спор и след това... постави ръка на рамото ѝ.

Действието му не остана незабелязано от камерите, а реакциите след това заваляха.

Част от анализаторите, в това число бившият футболист Иън Райт, определиха поведението на футболиста като "крайно неприемливо".

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола беше на другия полюс. Той призова действията на Агуеро да не се разглеждат под лупа. 

"Търсете сензация в други епизоди, но не и в този. Кун е най-приятния човек, когото съм срещал в живота си", заяви специалистът.

Снимка: Getty Images

Бившият съдия Крис Фой коментира, че футболистът може да получи наказание, но всичко зависи от тълкуването на поведението му.

"Ключовите думи са "агресивно" и "предизвикващо". Правилникът казва, че футболист може да влезе във физически контакт със съдиите. Стига това да става по учтив начин, без агресия и без намерение да предизвика съдията. Тогава няма последици", заяви той.

До 2016 г. докосването на рефера се наказваше задължително с картон. 

Маси-Елис е една от малкото жени-съдии на футболни мачове във Висшата лига. Тя упражнява тази професия от 2010 г. насам.