на живо

Агуеро: Футболистите се страхуват от подновяването на сезона

Ръководителите на Висшата лига искат първенството да бъде възобновено на 8 юни

Футболистите са "изплашени" от перспективата за подновяване на Висшата лига в разгара на пандемията, твърди нападателят на "Манчестър Сити" Серхио Агуеро.

Английското първенство бе спряно в средата на март, а ръководителите на Висшата лига се надяват то да бъде възобновено на 8 юни, което означава, че играчите трябва да започнат пълноценен тренировъчен процес от 18 май.

Днес клубовете ще проведат среща с шефовете на лигата, на която ще бъдат обсъдени възможностите за подновяване на кампания 2019/20.

"По-голямата част от футболистите са уплашени, защото имат деца и семейства", каза 31-годишният Агуеро в интервю за аржентинската телевизия El Chiringuito.

"Страх ме е, но аз съм с приятелката си тук и няма да бъда в контакт с други хора. Заключен съм вкъщи и единственият човек, когото мога да заразя е приятелката ми", добавя звездата на "Сити".

"Казват, че има заразени, които нямат симптоми, но въпреки това могат да те инфектират. Затова съм си вкъщи. Може да съм заразен, а да не знам".

При евентуалното подновяване на сезона във Висшата лига, мачовете от оставащите девет кръга ще се изиграят пред празни трибуни. Обсъжда се част от двубоите да бъдат пуснати за гледането по телевизията безплатно.

Агуеро добавя, че със съотборниците му ще бъдат изнервени и много по-внимателни, когато се завърнат на работа. "Надявам се скоро да бъде открита ваксина и всичко това да приключи".

Според "Би Би Си", ако тренировъчният процес бъде подновен преди отпадането на мерките за социално дистанциране в Англия, всички играчи ще бъдат тествани за коронавирус по два пъти в седмицата, и ежедневно ще бъдат следени за проявяване на симптоми.

bTV призовава: останете си вкъщи!