на живо

Агуеро се сбогува с футбола през сълзи (ВИДЕО)

Нападателят прекрати кариерата си заради сърдечен проблем

Агуеро се сбогува с футбола през сълзи (ВИДЕО)

На емоционална пресконференция Серхио Агуеро съобщи, че прекратява кариерата си. Той обяви новината на "Камп Ноу" през сълзи в присъствието на президента на "Барселона" Жоан Лапорта, отбора на каталунците, треньора Шави Ернандес и бившия му мениджър Хосеп Гуардиола, с когото работи в "Манчестър Сити".

Снимка: Reuters

Агуеро обясни, че е взел тежкото решение, защото така е бил посъветван от лекарите. Той беше сменен принудително в мача с "Алавес" заради тежест в гърдите, след което му бяха направени серия изследвания на сърцето и се установи, че има проблем.

"Това е много труден момент. На първо място е здравето ми, знаете защо взимам това решение - заради проблема, който получих преди месец. Казаха ми, че най-доброто решение е да спра да играя. Взех решението преди десет дни. Направих всичко възможно, за да запазя надежда, че ще продължа, но спирам с футбола", каза Агуеро. Той допълни, че е много щастлив от кариерата си.

Снимка: Reuters

Агуеро премина в "Барселона" през лятото със свободен трансфер и изигра едва пет мача.

Той изкара десет сезона в "Манчестър Сити", където вкара рекордните за клуба 260 гола. Преди това 33-годишният нападател игра в "Индепендиенте" и "Атлетико" Мадрид.