на живо

"Ахмат" Грозни нанесе втора загуба на "Лудогорец" в Турция

Минимално поражение за "орлите"

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" загуби с 0:1 от 12-ия в руския елит "Ахмат" Грозни в контролна среща в турския курорт Белек. Това е второ поражение за футболистите на Павел Върба на този лагер след също 0:1 срещу "Цървена звезда" на 1 февруари.

"Орлите" превъзхождаха съперниците си през по-голямата част от срещата, особено преди почивката, но пропуснаха над половин дузина добри положения. 

Най-близо до попадение бе Димо Бакалов, който в 10-ата минута навлезе отдясно в наказателното поле и шутира по диагонала, но топката се отби от напречната греда.

До края на полувремето Якуб Швиерчок на два пъти, Мавис Чибота и Каули Оливейра не успяха да вкарат от изгодни позиции, докато вратарят Владислав Стоянов нямаше почти никаква работа.

Малко преди почивката Жордан Икоко получи контузия на левия крак и бе заменен принудително от Станислав Манолев.

След почивката разградчани продължиха да създават ситуации. Каули получи два добри шанса, но с удари от наказателното поле не намери целта.

В 86-ата минута "Ахмат" стигна до попадение. Одисе Роши бе изведен вдясно зад гърба на защитата на "Лудогорец" и подаде към непокрития Андрес Понсе, който вкара от десетина метра. При паса към Роши останаха сериозни съмнения за засада, но такава не бе отсъдена.