на живо

"Аякс" и "Юнайтед" са готови за още чудеса

Гледайте "Манчестър Юнайтед" - "Барселона" по bTV Action и "Аякс" - "Ювентус" по RING

Getty Images

Ще успеят ли "Аякс" и "Манчестър Юнайтед" отново да изненадат всички критици? Ще разберем тази вечер, когато са първите 1/4-финални мачове от сблъсъците "Аякс" - "Ювентус" и "Манчестър Юнайтед" - "Барселона". 

От 22 ч. по bTV Action е двубоят между "червените дяволи" и каталунците, а по същото време по RING ще бъде излъчен мачът между Старата госпожа и холандския гранд. Коментарното ни студио започва в 21:30 ч.

"Аякс" шокира и детронира рекордьора и носител на трофея в предишните три години "Реал" Мадрид след впечатляваща победа с 4:1 на "Сантяго Бернабеу". Сега обаче му предстои ново тежко изпитание - "Ювентус" на Кристиано Роналдо. Петкратният носител на "Златната топка" има 24 гола в 36 мача през този сезон.

Снимка: Getty Images

"Бианконерите" се нуждаят от само една точка, за да си гарантират осма поредна титла на Италия. По-важното за тях в момента обаче е представянето в Шампионската лига - турнир, който не успяват да спечелят от 1996 г. насам.

"Манчестър Юнайтед" стана първият отбор в историята на Шампионската лига, който продължава напред след домакинска загуба с 0:2 в първата среща. При това срещу ПСЖ мениджърът Оле Гунар Солскяер не можеше да разчита на десет важни футболисти. 

Снимка: Getty Images

Последните две срещи между "Юнайтед" и "Барселона" бяха във финали на Шампионската лига. Каталунците спечелиха и двата пъти - с 2:0 в Рим през 2009 г. и с 3:1 в Лондон през 2011 г. Лионел Меси се разписа и в двата финала.

Последният успех на "червените дяволи" пък е от полуфиналите през 2008 г. 

Снимка: Getty Images

От началото на 2019 г. "Барселона" подобри представянето си, а през уикенда на практика си гарантира титлата в Примера дивисион след победа над "Атлетико" Мадрид. "Манчестър Юнайтед" също изглежда като прероден след уволнението на Жозе Моуриньо.