на живо

Фаворитът "Аякс" срещу коравия "Динамо" Киев в битка за Турнира на богатите (ВИДЕО)

Три мача от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига - пряко в каналите на bTV Media Group

Getty Images

Тази вечер ще се изиграят още три мача от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. За своето място в елита на Европа ще се борят холандският "Аякс", украинският "Динамо" Киев, унгарската сензация "Види", гръцкият АЕК, швейцарският "Йънг Бойс" и хърватският "Динамо" Загреб.

Най-голям интерес предизвиква сблъсъкът между "Аякс" и "Динамо" Киев. Той ще бъде излъчен на живо от 22 ч. по bTV Action.

Холандският гранд има отличен рекорд по отбелязани голове у дома в Шампионската лига. И за двата отбора влизането в групите на най-комерсиалния футболен турнир е въпрос на престиж и финансови постъпления.

Снимка: Getty Images

Победителят от тази двойка ще намери място сред най-добрите, докато загубилият ще трябва да се примири с участие в Лига Европа.

Отборът на "Аякс" е фаворит и ще се опита ефективно да използва домакинското си предимство, както вече го направи в предишните кръгове.

Снимка: Getty Images

Домашният актив на "Аякс" в Шампионската лига (включително квалификациите и груповата фаза) е завидно стабилен. Отборът има само две загуби в последните си 12 мача на "Йохан Кройф Арена". Холандците не успяват да отбележат гол у дома само два пъти в последните си 17 мача в турнира - срещу "Барселона" и "Реал" Мадрид.

Момчетата на Ерик тен Хаг са вкарали 15 гола в последните си седем домакинства в Шампионската лига.

Унгарският "Види", който елиминира "Лудогорец" във втория квалификационен кръг, ще се изправи срещу АЕК Атина от 22 ч., пряко по RING.

Снимка: Getty Images
По същото време на Voyo.bg ще може да гледате "Йънг Бойс" - "Динамо" Загреб. Коментарното студио преди мачовете започва в 21:30 ч. по bTV Action.