на живо

Акциите на "Левски" - все още в Дубай (ВИДЕО)

В очакване на ценните книжа

Съдбата на футболния "Левски" - между България и Дубай. Акциите все още са в емирството и не са джиросани на Наско Сираков. Днес изтича и срокът, в който премиерът Бойко Борисов има право да ги приеме, да ги откаже или да замълчи.

Привържениците на "сините" вече очакват акциите на тима да дойдат от Дубай, джиросани с името на Наско Сираков.

През изминалата седмица ценните книжа бяха върнати от Георги Попов в Дубай. Едновременно с това от "Левски" изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов със запитване дали възнамерява да се разпорежда с тях, след като бяха джиросани на негово име. Той на няколко пъти публично обяви, че няма намерение.

В началото на тази седмица Попов каза, че ще изчака отговора на премиера в законовия срок, който изтича днес, и при мълчание, или отказ, ще джироса акциите с името на Наско Сираков.

Днес от компанията на Васил Божков и Георги Попов - "НОВЕ Холдинг", обявиха, че няма движение на акциите. Самият Сираков пък изчаква да получи ценните книжа, преди да обяви плановете си за "Левски".

Все още не е ясно как голмайстор №1 в историята на клуба ще издържа отбора, който в момента се намира в тежко финансово състояние и разчита единствено на дарения от феновете.

Снимка: Lap.bg

"Левски" продължава да е в тежка финансова криза. Тя настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Васил Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули.

Преди дни ръководството на "сините" взе решение да приеме 500 000 лв. от депутата на ДПС Делян Пеевски, въпреки че този акт предизвика разделение сред привържениците.

Футболистите не са получили всичките си заплати и могат да разтрогнат договорите си по всяко време. Засега подобни индикации няма.

Тагове: