на живо

Акрапович: Имам интелигентни футболисти, затова победихме "Рома"

"Ако имаш такива футболисти, можеш да играеш така срещу всеки противник", заяви треньорът на ЦСКА

Акрапович: Имам интелигентни футболисти, затова победихме "Рома"

Треньорът на футболния ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че е доволен от представянето на своите играчи след мача с италианския гранд "Рома". 

"Червените" спечелиха домакинството си на трикратния първенец в Серия "А" с 3:1 в последен кръг от груповата фаза на Лига Европа. Това е и първи успех за тима срещу този съперник в 6 срещи помежду им през годините. През октомври на "Олимпико" в Рим, двата тима завършиха 0:0.

"Спечелихме по един начин, който много ми харесва. Не се крихме през целия мач, а опитахме да играем футбола, който искам аз. Движихме се по начина, по който можеш само срещу големи отбори. Имахме повече положения от противника. Заслужено победихме", заяви Акрапович след победата.

Снимка: Lap.bg

"Футболистите ми са интелигентни хора. Още от първата тренировка видях, че има много крила и нападатели, които са поливалентни, могат да играят и като бек-ове, и като крила. Ако имаш такива играчи, можеш да опиташ да играеш по този начин срещу всеки един противник. Въпросът е само да вярват в себе си. Името ЦСКА тежи, но, ако действаш така, както днес, можеш сам да се мотивираш", добави той.

Акрапович застана начело на ЦСКА в началото на ноември 2020 г. От тогава тимът има 4 победи, равенство (срещу "Клуж) и загуба (от "Йънг Бойс").

Снимка: Lap.bg

"Говорих много с тях, за да извлека позитивите. Футболистите са добри, имат много качества, въпросът е в мотивацията непосредствено преди мача. Обичам, когато излезем на терена преди мач, още веднъж да ги събера, да им кажа, че са качествени играчи на най-силния отбор в България", каза Акрапович.

Въпреки победата, "червените" няма да играят на 1/16-финал в Лига Европа през пролетта, тъй като останаха на последното четвърто място в групата.