на живо

Акрапович преди мача с "Лудогорец": Дано аз съм гросмайсторът (ВИДЕО)

"В Разград играх добре с "Локо". Надявам се традицията да продължи", заяви треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на футболния ЦСКА Бруно Акрапович "намигна" на своя колега в "Лудогорец" Валдас Дамбраускас преди мача между двата тима от 19-ия кръг на Първа лига, който ще се изиграе в събота (27 февруари) в Разград.

Босненският специалист заяви, че иска да покаже гросмайсторски умения от скамейката, а неговият отбор да победи. Дамбраускас от своя страна е страстен почитател на шаха и на викторините.

"Г-н Дамбраускас го познавам от Хърватия. Той направи качествена работа там. Тук нещата са по друг начин. Тук има по-качествени играчи. Изискванията са по-големи. Той трябва да се оправи с тази ситуация. Той обича да играе шах, както и аз. Трудно е срещу такива хора да направиш тактика. Но се надявам да стане хубав мач, който да зарадва българските фенове. Гросмайсторът? Дано да съм аз. Прогнози трудно да се дават. Ще изчакаме мача и ще видим", заяви Акрапович на традиционната си пресконференция. 

Снимка: Lap.bg

Треньорът на ЦСКА беше категоричен, че все още не мисли за плейофите на първенството, които предстоят след 7 кръга. Разликата между двата тима е 3 точки в полза на лидера в класирането "Лудогорец".

"Толкова далеч са мачовете от плейофите. Изобщо не мисля за това. Мисля за мача в събота. Цялата концентрация отива натам. С две победи можеш да станеш първи. Няма значение да правим сметки. Трябва да сме концентрирани, всичко друго пречи. Не ме притесняват "Лудогорец". Ние можем да реагираме на всичко, което имат те. Те имат индивидуални качества. Но имат и слабости, за които ние знаем. Трябва да неутрализираме техните качества. Това е първата ми цел. Знаем, че нашият стил на игра е неудобен за противника. Физически сме подготвени. Могат да се намерят много слаби точки в противника, но той може и да се оправи", заяви Акрапович. 

Снимка: Lap.bg

"Дано традицията да се продължи. Винаги играх добре с "Локо" Пловдив там. Може би заради агресията се получаваше така. Това не е удобно за "Лудогорец". Ще се опитаме да го направим пак. Винаги ще съм доволен, когато резултатът идва след хубава игра. Дали е равенство, дали победа. За мен няма голямо значение като треньор. Разбира се, искаме да бием и да се качим на върха. Но трябва и да сме умни. Ние трябва да сме отбор, който да е умен и до края на първенството", каза босненецът.

Той потвърди, че на стадион "Българска армия" се очаква четвърто ново попълнение - нидерландският защитник Мено Кох. 

"Качествен играч, който беше капитан във всичките си досегашни отбори. Има фигура, играе здраво, има добра техника", оцени го Акрапович.