на живо

Акрапович: Стана модерно да се преувеличават грешките на съдиите (ВИДЕО)

"Локомотив" идва на гости. Ще ги посрещнем. Няма да се опитаме да ги изненадаме", заяви треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на футболния ЦСКА Бруно Акрапович, коментира зачестилите критики към съдиите в Първа лига. В последните дни клубовете у нас се разделиха на две, като част от тях критикуваха новия шеф на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Костадин Гергинов, а други, като "червените" и големия враг "Левски", го защитиха и заявиха, че той е внесъл промяната.

"Не е мой стил да правя напрежение преди мача. Цял живот се занимавам с футбол. Моята работа е мое хоби. Защитавам себе си, професията и моите играчи. Мисля, че стана модерно да се преувеличават грешките на съдиите", заяви Акрапович.

"Гледах мачове, имаше хубави и лоши решения на реферите. Хора сме, всички грешим. Напрежението не помага на съдиите. Навсякъде ВАР помогна. Основно виждам, че се вземат решенията за засада, но има моменти, в които решенията не са чисти въпреки ВАР и трябва да се чака минута-две. Това пречи на ритъма на игра", добави още треньорът на ЦСКА.

Утре (6 март) "червените" приемат "Локомотив" Пловдив в среща от 20-ия кръг на Първа лига. ЦСКА е на втора позиция в класирането, а пловдивчани са трети, като изостават само на точка. 

Снимка: Lap.bg

В срещата Акрапович ще се изправи срещу бившия си клуб. Той беше начело на "Локо" 3 години, като през 2020 г. пристигна на стадион "Българска армия".

"Чувствата преди този мач са уникални. Винаги се радвам за всеки мач, който трябва да играя, още повече за този мач. Имам доста приятели там, с които поддържам добра връзка. Нямам негативни чувства. "Локомотив" идва на гости. Ние ги приемаме. Ще ги посрещнем добре. Няма да се опитвам да изненадвам някой. Искам да стане здрав мач, качествен мач. Ако се занимавам много с миналото, няма да свърша работата. Гледам напред", анализира босненският специалист.

Снимка: Lap.bg

В момента начело на "черно-белите" е Александър Тунчев, който беше в щаба на Акрапович.

"Работата с него беше хубава. Това е качествено момче, което иска да учи. Не искам да кажа, че всичко, което е научил, идва от мен. Той има качества иска да намери своя път. Всеки треньор има своя път. Не съм бил в ситуация, в която да се изправя срещу треньор, който се е учил от мен. Той ще намери пътя в кариерата си. Дали ще е същия стил или не това е негов път. За утре искам три точки от нас", каза Акрапович.