на живо

Алън Пардю: В ЦСКА изглеждат страшни. Не бих се карал с Акрапович

Техническият директор на "червените" обясни, че ВАР не му липсва, а в тима "работят добре за парите, които взимат"

Getty Images

Техническият директор на футболния ЦСКА Алън Пардю заяви, че не би искал да ядосва треньора на "червените" Бруно Акрапович, а условията за работа в България са добри за парите, които играчите получават. 

Пред английския таблоид "Сън" Пардю, който изгради солидна кариера в английската футболна Висша лига начело на "Нюкасъл", "Уест Хем", "Кристъл Палас", "Уест Бромич Албиън", "Саутхемптън", "Рединг" и "Чарлтън", започна работа на стадион "Българска армия" в края на 2020 г. 

"Има някои неща, които те карат да вдигнеш вежди. Собственикът на "Лудогорец" също така държи телевизионните права на първенството. В Англия със сигурност ще има конфликт на интереси. Но е много интересно, футболната култура е различна. Все още не съм виждал стадионът пълен. Но привържениците изглеждат много страстни. Наистина изглеждат страшни. Не бих искал да се карам и с треньора Бруно Акрапович", заяви Пардю.

Преди да пристигне на стадион "Българска армия", Пардю работи и в Нидерландия. 

"Участвал съм във финали за купи като играч и като мениджър. Но винаги съм се борил да не изпадна от Висшата лига или да се махна от Чемпиъншип. В Нидерландия работата ми бе да задържа отбора в първата дивизия, което и направих. Най-после ми се случва да не се боря срещу всичко и всички. Сега се боря за нещо. Имаме три точки по-малко от лидера "Лудогорец". Ние имаме една загуба този сезон, те имат две. Когато след прибрах от Нидерландия имах оферти от Чемпиъншип, но живеейки в чужбина, в Ден Хааг, това изигра огромна роля да отида в ЦСКА", анализира той.

Пардю твърди, че футболистите на "червените" се представят добре на терена, предвид възнагражденията, които получават.

Снимка: cska.bg

"Да, бюджетът не е като в Англия, няма осем спортни анализатори, няма пълни паркинги пред тренировъчните игрища. Но има приличен технически стандарт. Има съдии, които пускат твърди единоборства и в същото време има съдии, които накъсват играта прекалено много и времето отлита. И няма ВАР. И не ми липсва. Тренировъчното игрище е като за Чемпиъншип. Ако имаме ден, можем да играем с Лийдс или Бърнли. Но основното нещо е, че цената, която се поставя на играчите няма нищо общо с тези в Англия. За парите, които взимат те наистина работят добре. Футболистите ни са смесица от местни момчета, южноамериканци и други чужденци. Космополитен микс", разказа още Пардю.