на живо

Алън Пардю: В ЦСКА съм, за да бъда шампион

"Червените" са по-голям отбор, отколкото предполагах, заяви техническият директор

Шампионска титла през следващия сезон - това е единствената цел пред футболния ЦСКА, според техническия директор на клуба Алън Пардю.

След солидна кариера в английската футболна Висша лига начело на "Нюкасъл", "Уест Хем", "Кристъл Палас", "Уест Бромич Албиън", "Саутхемптън", "Рединг" и "Чарлтън", той пристигна и на "Българска армия" в края на 2020 г.

"Нищо друго не ме устройва. Да си втори не значи нищо за мен. Със сигурност целта за следващата година е една - да спечелим титлата. Задължително е. Защо избрах ЦСКА? Мисля, че причините са две. Първо, исках да придобия още повече опит в Европа, което и направих в Нидерландия и ми хареса. Но също така и тук имам възможността да спечели първенството", заяви Пардю в първото си обширно интервю пред клубната телевизия.

"Червените" завършиха редовния сезон на трета позиция в класирането, като сега им предстои да играят в първата шестица за определяне на призовите места.

"ЦСКА е голям отбор. Сега, като научих повече, дори се оказа по-голям, отколкото предполагах. Феновете изискват от теб да спечелиш. Харесва ми това предизвикателство. Имам много добри отношения с Дани Ганчев. Той ме убеди да дойда", разкри Пардю.

Той посочи, че е бил впечатлен от тренировъчната база на клуба, но подобрения трябва да се направят по стадиона, както и в академията. 

Пардю е категоричен, че не определя тактиката на терена, но съдейства за подобряването на играта със съвети.

"Основната роля е да повиша нивото на отбора. Мога да давам мнението си след мач. Мога да предлагам на ръководството съвети, които да ни помогнат да се развиваме. Върху мен няма напрежение от гледна точка на резултати.", каза той.

Снимка: cska.bg

Англичанинът заяви, че трансферната политика в клуба е на ниво. 

"Собствениците имат тежката дума, защото от тях идва финансирането. Мнението им трябва да се уважава. Те трябва да гледат в дългосрочен план за развитието на клуба. Не забравяйте, че сме в COVID обстановка. Всички собственици на клубове в страната заслужават поздравления, защото доколкото виждам, всеки получава заплати, а в същото време почти нищо не влиза в касата и е трудно. Имахме известни финансови проблеми. Да, разделихме се с някои добри играчи - в частност Али Соу. Аз лично смятам, че беше невероятен за клуба. И знам, че феновете ни го обичаха, но той самият искаше да продължи. Но също и Антов. Юрген Матей има най-силното влияние в отбора. Той е играчът, който най-много ме впечатли", каза Пардю.

Той похвали и треньорът Любослав Пенев, като изрази оптимизъм, че "червените" ще триумфират във финала за Купата на България срещу "Арда".