на живо

Раул Албентоса: Гриша Ганчев ще махне чужденците

Според бившия защитник на "червените" собственикът не може да издържа чуждестранните играчи в условията на кризата, предизвикана от коронавируса

cska.bg

Отборът на ЦСКА ще се раздели с почти всичките си чуждестранни играчи заради финансовата криза вследствие на пандемията от коронавирус, твърди доскорошният защитник на "червените" Раул Албентоса.

Испанецът даде интервю за авторитетното издание "Мундо Депортиво" само няколко дни след разтрогването на договора си с "армейците".

"Миналата седмица, в четвъртък, собственикът на клуба ми се обади и ми каза, че ситуацията е много лоша и компаниите им имат много загуби. 90% от клуба се управлява от него с парите на компаниите му и той не може да излезе на сметка от многото чуждестранни футболисти. Всъщност той ми каза, че ще махне 12 или 13 от чужденците в отбора, защото не може да го издържа", коментира централният защитник.

Снимка: Lap.bg

Той отново обясни, че е проявил разбиране като се е съгласил да разтрогне с клуба: "Играех редовно за ЦСКА и моите съотборници ме направиха капитан. Хората бяха супер доволни от мен, от моето представяне. Всъщност собственикът съжалява, че напускам, но футболът се намира в такъв момент. Все пак може да се срещнем отново", добави испанецът.

Според Албентоса ЦСКА е бил в добро състояние преди Коледа и има шансове да спечели Купата на България.

След напускането на испанеца в настоящия състав на ЦСКА има 16 чуждестранни играчи. 

bTV призовава: останете си вкъщи!