на живо

Алберт Попов: Изпълних целта си за сезона, но оставам гладен за подиум (ВИДЕО)

"Трябваше да се рискува в Куршевел", заяви скиорът

Доволен от представянето си, но жадуващ все по-големи постижения. Така се прибра в България Алберт Попов, който вчера (21 март) записа най-доброто си представяне в слалом за Световната купа. Той завърши на 4-о място в Куршевел - финал на сезон 2021/2022. 

Българинът остана само на 16 стотни от подиума, към който се стреми. 

"Вчера ме беше яд за тези 16 стотни. Днес вече не ме е яд, защото оставам гладен за този подиум и смятам, че това ще ми даде една по-голяма мотивация лятото да тренирам повече и да ми даде преднина за другия сезон. Този сезон има такива състезания, в които е по-изгодно да си по-назад в първия манш. Не ни е била такава тактиката. Просто теренът не позволи да се даде конкурентно време на първите. С едно прилично каране останах на прилична разлика. Във второто каране знаех, че имам шанс да избия тази разлика. Въпросът беше да се рискува", заяви Попов.

Снимка: Lap.bg

Той определи и какво трябва да промени, за да постигне целите си:

"Сезонът е успешен. Изпълних своята цел. Беше топ 5. Наистина съм удовлетворен и се надявам така занапред да си изпълнявам малките цели, които си поставям. Успехите ме захранват много. Трябва да ми стане навик да карам още повече на лимита и това да стане нормално".

Снимка: Lap.bg

На олимпийските игри в Токио през февруари 2022 той завърши на 9-о място.