на живо

Алберт Попов остана на 2 точки от финалите в слалома

Българинът не успя да се класира за последния старт за Световната купа

Reuters

2 точки не достигнаха на българския скиор Алберт Попов, за да се класира за финалния старт от Световната купа в слалома. Родният представител в ски алпийските дисциплини завърши на 24-то място в Кранска гора, Словения.

Въпреки че успя да се справи при изключително тежките условия в курорта, Попов не успя да набере необходимите точки, с които да влезе в топ 25 след 10-те старта. Той остана на 26-то място в общото класиране в слалома, изпреварен от Кристиан Хиршбюл от Австрия.

След първия манш, преминал при постоянен силен снеговалеж и много ниска видимост, Попов беше 29-ти. По време на втория манш условията леко се подобриха, но той остана в дъното на подреждането. Само двама скиори бяха по-бавни от него, а четирима не финишираха.

Снимка: БГНЕС

През сезона за Световната купа Алберт има следните класирания в слаломите, носещи му точки: 11-о място във Вал ди Фаса, 16-о и 15-о във Флахау, 6-о (най-доброто му досега) в Шладминг, 23-о и 27-мо в Шамони.

Той се бореше за второ влизане във финалите в слалома. През 2019 г. той завърши 23-и в Солдеу, като това беше и крайното му класиране за малкия кристален глобус в слалома. Преди година в съкратения сезон 2019/2020 Попов беше 31-ви в дисциплината.

Снимка: Reuters

Победата в Кранска гора отиде при Клеман Ноел от Франция. Втори се нареди сънародникът му Виктор Мюфа-Жанде, а трети остана Рамон Ценхойзерн.

Марко Шварц (седми днес) си осигури малкия глобус в слалома предсрочно.

Тагове:

Алберт Попов