на живо

Алберт Попов с нов силен резултат за Световната купа

Най-добрият ни алпиец зае 18-то място в Мадона ди Кампилио

Алберт Попов постигна поредния си силен резултат в стартовете за Световната купа в алпийските ски. Водещият ни състезател зае 18-то място в слалома в Мадона ди Кампилио (Италия).

Пред над 10 000 зрители на финала на пистата "Каналоне Мирамонте", сред които и легендата Алберто Томба, нашият ас бе 28-ми в първия манш. Във втория обаче той бе неудържим и с 11-то време зае престижното 18-то място в крайното класиране. Във Вал Д'Изер през декември Попов бе 12-и в слалома за Световната купа.

С точките днес той има вече 35 и е 28-и в генералното подреждане за малката световна купа в слалома. Следващите стартове за Попов ще са на 11 и 12 януари в Аделбоден.

Победител в Мадона ди Кампилио тази вечер стана Даниел Юле (Швейцария). За него това бе втора поредна победа в италианския курорт. Втори на 0,15 секунди остана Хенрик Кристоферсен (Норвегия), а трети на 0,25 секунди е Клеман Ноел (Франция).

Вторият ни състезател в слалома за Световната купа Камен Златков направи най-силния си манш от началато на сезона, но остана на 0,45 секунди от влизане във финалното спускане. С карането си Камен показа, че формата му се развива по възходящ път и точките за Световната купа не са мираж.

Тагове: