на живо

Алегри: Вторият гол спря платната на нашия кораб

Ще се поправим следващата година, убеден е наставникът на "Ювентус"

Getty Images

Старши треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри бе разочарован от втория си пореден загубен финал в Шампионската лига. Грандът от Торино допусна поражението с 1:4 от "Реал" Мадрид на "Милениум Стейдиъм" в Кардиф, с което пропусна да запише златен требъл.

"Благодарен съм на футболистите за целия сезон. Финалите са много важно нещо във всеки турнир. Ние се надяваме, че ще стигнем до финал в Шампионската лига и през следващия сезон", каза наставникът.

"Преди мача се говореше, че "Ювентус" е фаворит днес, но "Реал" прибавяше нови и нови качества в хода на мача, макар че доста хора говореха как са стигнали до финала едва ли не случайно. И се видя, че това е много грешно мнение. След като допуснахме втория гол, трябваше да бъдем по-внимателни, защото имахме и нашите шансове да създадем възможности за гол."

"Гордея се с постигнатото от момчетата през този сезон, макар че дойдохме да спечелим трофея и не го направихме. През първото полувреме играхме наистина добре и не успяхме да реализираме шансовете си за гол. Пянич получи проблем в коляното, а "Реал" Мадрид вдигна и темпото на игра и тогава имахме едни много тежки 15 минути. Получихме гол с рикошет и това винаги влияе психологически. Трябваше да се защитаваме и с зъби и нокти, но това явно е компонент, на който в бъдеще ще се учим повече."

"И въпреки че "Реал" Мадрид има страхотни футболисти и те изиграха много силно второ полувреме, мисля че второто попадение спря вятъра в платната на нашия кораб. Опитахме се да се противопоставим, но не се получи с това, което имахме в този момент. Животът ни дава шанс да се коригираме следващата година, така че трябва да направим един умен и спокоен анализ и да започнем да се подготвяме."

"Смятам, че това ще бъде нашата идея в съблекалнята - да започнем подготовката за новия сезон с мисъл за поредна добра кампания в Шампионската лига. Това за мене е правилната мотивация - да стигнем отново до финала в Шампионската лига и вече да го спечелим", завърши италианският специалист.