на живо

Алегри: Направихме нещо почти нечувано

"Ако бяхме играли цял ден, пак нямаше да допуснем гол", каза треньорът на "Ювентус"

Getty Images

Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри не пести похвали за представянето на своите футболисти по време на реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу "Барселона". "Старата госпожа" и каталунците завършиха 0:0 и след 3 безответни гола в първата среща, италианския гранд си осигури място сред най-добрите четири клубни тима в Европа.

"Да не допуснеш гол срещу Барселона в два мача - това е нещо почти нечувано. Постепенно играчите свикват с мисълта, че могат да играят още по-добре. Трябваше да сме по-спокойни на "Камп Ноу", но на този стадион се играе трудно, тъй като на свой терен Барселона беше съвсем друг отбор от този, който срещнахме в Торино", заяви щастливия наставник след срещата.

"Имах чувството, че и цял ден да играем, пак няма да ни вкарат гол. Поздравявам играчите за всичко, което правят през сезона. Направихме поредна крачка напред, съвсем заслужено сме на полуфинал след отстраняването на съперник от топ ниво. Отбранявахме се добре, в атака нещата не стояха така, защото не успяхме да използваме максимално потенциала си на контраатака. Напрежението беше нормално", добави Алегри. 

"Ювентус" ще разбере съперника си за полуфинала на Шампионската лига в петък (21 април), а жребият ще може да гледате на живо по bTV Action от 13:00 ч.