на живо

Алегри: Още нищо не сме спечелили

"Не трябваше да допускаме да ни вкарат", заяви треньорът на "Ювентус"

Getty Images

Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри не скри, че е доволен от класирането на неговия тим за девети финал в Шампионската лига, но не пропусна възможността да напомни на своите футболисти, че за да постигнат целта си, трябва да победят и в Кардиф на 3 юни.

"Щастлив съм за играчите, че стигнахме до финала, но трябва да останем съсредоточени, защото още нищо не сме спечелили. Не искам да си приписвам заслуги, а просто си върша работата със спокойствие и ентусиазъм. Обичам това, което правя, треньорството ме отпуска. Когато стресът ми дойде в повече, вероятно ще се откажа", каза Алегри след срещата в Торино.

"Ювентус" победи "Монако с 2:1 и с общ резултат 4:1 се класира за решителната среща. Голът за гостите отбеляза Килиян Мбапе, а попадението му прекъсна серията от 690 минути без попадение във вратата на италианския гранд. Треньорът заяви, че голът е дошъл след разконцентриране на футболистите му, които са повярвали в успеха преди последния съдийски сигнал.

"На финал сме, но сега трябва да опитаме да го спечелим. Да се надяваме, че сега е нашата година. Смятам, че имаме реален шанс да спечелим Шампионската лига. Трябва да бъдем по-концентрирани и да задържаме по-добре топката. Предстоят ни важни мачове следващия месец. Една загуба от "Рома" може да върне интригата в битката за титлата. Имаме да играем и финал с "Лацио" за Купата на Италия, така че няма да е лесно", завърши специалистът.