на живо

Алекс Колев подписа с новак в Полша

Нападателят ще играе в "Сандеця"

Lap.bg

Българският нападател Александър Колев ще играе през новия сезон в полския клуб "Сандеця" (Нови Сонч)- шампион във второто ниво и нов член на Екстракласа. Той подписва договор до юни 2019-а година.

През последния пролетен полусезон 24-годишният софиянец играеше във втората дивизия с екипа на "Стал" Миелец, за който вкара 7 гола в 15 мача. Това го превърна и в най-ефективния играч в това ниво, като никой нямаше по-добър процент от изиграни мачове и отбелязани голове. 

Силните му изяви помогнаха на "Стал" да се спаси от изпадане, а в същото време заостриха и вниманието на други, по-силни отбори. Така се стигна до преминаването му в новака в Екстракласата "Сандеця".

Основната част от периода му като юноша преминава в Белгия за отборите на "Десел Спорт" и "Геел", а у нас е носил екипите на "Берое" и "Ботев" Пловдив. Бивш младежки национал на България с три попадения за тази формация на страната ни.

Преди да подпише със "Сандеця", в полските медии се заговори и за интерес от "Висла" Краков, но в крайна сметка Колев избра да продължи кариерата си при "черно-белите" от Нови Сонч.