на живо

Алекс Николов: Още малко труд и ще стигнем върха (ВИДЕО)

"Баща ми каза, че трябва да си държим горе главите"

Алекс Николов: Още малко труд и ще стигнем върха (ВИДЕО)

Още малко труд и България може да се изкачи до световния връх в младежкия волейбол! Това заяви на "Летище София" Александър Николов, който се прибра у дома със сребро от юношеския мондиал в Иран. Синът на бившия национал Владимир Николов сподели и как е бил окуражен от баща си след поражението от Полша във финала.

"Със сигурност още не сме осмислили докрай какво постигнахме преди няма и 12 часа. Скоро ще разберем какво сме направили, ще се усмихнем и ще се изкефим на тази победа. Винаги трябва да се целим към златото и финалите, защото в крайна сметка и те са важни, носят медалите и купите.", започна Николов, който попадна в идеалния отбор на световното първенство.

"Този медал е много ценен за мен. Като се замисля, да си втори в света е много сериозно постижение и сме горди от себе си... Радваме се, че има хора, които ни подкрепят у дома."

"Баща ми ни каза, че трябва да си държим горе главите и е голямо постижение, макар че загубихме финала."

"С този медал осъзнахме, че сме на нивото на всички топ отбори в света и с още малко допълнителен труд ще можем да стигнем върха. Мотивира ни и в най-близко бъдеще да спечелим световното при до 21-годишните."