на живо

Александър Димитров: Победихме с характер, дисциплина и търпение (ВИДЕО)

"Мисля, че голяма част от момчетата са готови за мъжкия национален отбор"

Александър Димитров: Победихме с характер, дисциплина и търпение (ВИДЕО)

Селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол - Александър Димитров, бе изключително доволен от трудния успех с 1:0 срещу Латвия, след който "лъвовете" зависят само от себе си по пътя към Евро 2021. Според треньора момчетата са стигнали до победата с характер, дисциплина и търпение.

Те ще са нужни и в директния сблъсък с Полша на 13 октомври (вторник).

България няма участие на европейско първенство при под 21-годишните от 1990 г. насам. Тогава тимът ни отпада в четвъртфиналите след загуба с 0:1 от Югославия.

Снимка: Lap.bg

"Играчите са перфектни. Очаквахме го този мач, очаквахме да бъде труден. Латвия много трудно допуска голове, много добре се защитава. Поздравяваме играчите за победата. С характер, дисциплина и търпение. По този начин ги победихме и надиграхме. Никой не може да рече, че не сме... Това е един от тези мачове, които се взимат много трудно - само с хъс и характер. Те го доказват не само сега, а още от началото на кампанията.", каза Димитров след двубоя на ст. "Славия".

"За да се стегнем, първо трябва да се отпуснем. Така че ще се отпуснем днес-утре, след което ще започнем да се готвим за мача с Полша. Трябва да запазим спокойствие и здрав разум."

Снимка: Lap.bg

"Всяка победа дава увереност и вяра. Трудът на играчите се оползотворява и виждат, че това, което правят в тренировката, дава резултати... Откакто съм начело на тази формация, през мъжкия национален отбор минаха 10 човека. Мисля, че голяма част от тях са готови, но там ядрото никак не е лошо, има млади състезатели. Имаме уговорка да се чуем с г-н Дерменджиев. Антов и Янков ще ни бъдат много полезни в Полша.", коментира треньорът.