на живо

Александър Тарханов вече не е треньор на "Славия"

Той най-вероятно ще се завърне в Русия

Александър Тарханов вече не е наставник на "Славия". Руският треньор ще се завърне в своята родина, за да поеме "Урал" Екатеринбург.

Опитният Тарханов пое "белите" през пролетта на 2016 г. и класира отбора за Лига Европа, но през новия сезон "Славия" е едва на десето място в Първа лига и отпадна от турнира за Купата на България.

Александър Тарханов остана недоволен от последния си мач начело на Славия, загубен от "белите" с 0:2 у дома срещу Дунав (Русе). Очаква се начело на "белите" отново да бъде Владимир Иванов, който до този момент беше помощник на Тарханов.

"Не мога да бъда доволен от това, което се случи. Това, за което дойдох, не можах да го реализирам. Редуваха се малшансове. За Дунав знам, че е обигран състав и това се видя днес. Финансовите параметри също си казват думата. При нас бюджетът не позволява такива скъпи покупки. Работих с удоволствие. Радвам се и за младите, на които дадох път. Дано потвърдят, че съм работил в правилната посока. Липсваше ни опит в доста случаи. Това си личеше на терена. Не бяха на нужното ниво и опитните. Аз бях малко подведен. Очаквах те да повдигнат нивото на отбора, но не се получи. Бях в отбора около 10 месеца. Един състав подготвях, друг игра на терена. Такава е професията на треньора. Повтарят се нещата, които казах, трудно е да се направи отбор с добра защита. Александър Бранеков отсъства", коментира Тарханов пред медиите след мача на "Славия" с "Дунав".

Руснакът е можел да си тръгне от София и преди няколко месеца: "Имаше вариант да си тръгна и преди три месеца. Получих добро предложение и тогава се поколебах, но останах. Сега реших, че трябва да си тръгна. Тръгвам си с добри впечатления в българския футбол. Идвам от страна, където нивото е по-високо, но все си мисля, че и тук можеше да се класираме на петото място", завърши Александър Тарханов.