на живо

Александър Томов пред bTV: ЦСКА ще вземе лиценз, нека феновете бъдат спокойни (ВИДЕО)

btvnovinite.bg

В ексклузивно интервю за bTV Александър Томов увери привържениците на ЦСКА, че в края на утрешния работен ден (вторник) клубът ще изчисти всичките си задължения и ще получи лиценз за участие в европейските клубни турнири. Мажоритарният собственик бе засечен от наш екип на излизане от офисите на Гриша Ганчев в столицата, но отрече да е преговарял със собственика на Литекс за финансова помощ.

"Няма нищо подобно. Нищо, което да засяга ЦСКА и което да свърза г-н Ганчев с клуба в този момент.", коментира Томов.

"Смятам, че с лиценза проблеми няма да има. Култивирахме достатъчно средства да го платим. Направихме три големи неща в последните пет дни. Платихме заплатите в извънредни обстоятелства, с имоти на ЦСКА покрихме нужното към НАП и имаме време да върнем четирите милиона, които са планирани за тази година."

"Не крия, че е трудно да се справим със съвпадението между лиценз, заплати, НАП и връщане на заема към Петър Манджуков и Юлиян Инджов. Това, което мога да кажа на "армейците" е, че могат да бъдат спокойни. Лиценз ще има, поне докато аз нося отговорност. Ако някой друг иска да поеме мажоритарния пакет, трябва да плаща. За мен лицензът е приоритет пред всичко, тъй като евентуалните нови инвеститори трябва да вземат нормален клуб."

"Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА и на феновете, които помогнаха с огромна сума. Всичко това е трогателно и показва, че "армейският" клуб има своята сила и своето бъдеще. Надяваме се, че след провала на преговорите през миналата седмица, сега може да стигнем до положително решение."

"Аз съм осигурил средства не само за лиценза, но смятам, че сме близо и до получаване на средства за успешно завършване на този сезон."

Цялото интервю с Александър Томов гледайте в прикаченото видео.