на живо

Александър Везенков: Отиваме в Португалия само за победа (ВИДЕО)

Националите без Йордан Минчев и Димитър Димитров в квалификациите

Само победа срещу Португалия би удовлетворила националите по баскетбол в първия им мач от предквалификациите за световното първенство през 2019 г. Това заяви звездата на тима Александър Везенков.

"Отборът на Португалия е добър, играе много агресивно. Отиваме само за да победим, а не да се крием. Миналата година отидохме да играем добре, а тази - за да победим. Всичко останало ще е провал", каза Везенков на летище "София" минути преди заминаването.

Въпреки че изкълчи глезен в последната контрола на тима срещу Португалия, играчът на "Барселона" ще вземе участие във важната среща.

"Добре се чувствам. Не съм тренирал, но щом съм тук няма да му мисля. Отивам все едно съм на 100% и най-важното е сряда вечерта да се представим на ниво. Докторът каза, че сме минали по лекия път и трябва да почивам два дена. Днес исках да тренирам, но не ми разрешиха. Предстои ни тежък път. Утре ще направя една или две тренировки там и в сряда ще съм напълно готов за трудния сблъсък", заяви той.

Националите обаче са без 18-годишният Йордан Минчев, като от треньорския щаб не посочиха причина защо състезателят на "Фенербахче" не е в групата за срещата с "мореплавателите".

Другият, който не бе взет от старши треньора Любомир Минчев, е крилото Димитър Димитров, който продължава да има здравословни проблеми.

Мачът срещу Португалия е на 2 август. Другият съперник на българите в групата е Беларус, като само двата най-добри тима продължават към същинските квалификации.