на живо

Александър Везенков с 13 точки в контрола на "Барселона" (ВИДЕО)

"Оклахома сити" победи каталунците в последната си проверка на европейска земя

Българският национал Александър Везенков отбеляза 13 точки за "Барселона" в контрола на тима срещу "Оклахома сити". Гостите от САЩ обаче се оказаха по-силният тим на терена и победиха каталунците с 92:89.

Везенков започна мача на пейката и се появи в края на първата четвъртина, за да се превърне в едно от главните действащи лица на игрището. Той успя да спечели две борби в защита за много кратко време, а 9.4 секунди преди сирената вкара изстрел от зоната за три точки и намали изоставането на "Барселона" само на една.

Българският национал добави още две точки към актива си пет минути след началото на втората четвъртина, а Барса завърши полувремето с минимален аванс.

Везенков се завърна в игра в средата на третата четвъртина и вкара на два пъти от бялата линия след нарушения на американците, а в последната част беше главно действащо лице при стрелбата от далечно разстояние. Той изравни резултата при 76:76 след точна стрелба от зоната за три точки 7:08 минути преди края, а 26 секунди по-късно даде аванс на своя тим с третата си тройка в мача.

Българският национал беше неточен с опит под коша 1:28 минути преди края на мача, а в последните 60 секунди пропусна три стрелби от зоната за три точки, включително и една със сирената за изравняване.

Виктор Клавер беше най-резултатен за Барселона с 25 точки, а Везенков добави 13, две спечелени борби и една асистенция. 21-годишният български национал се задържа на полето 26:16 минути.

За "Оклохама сити" Енис Кантър изпъкна над всички, завършвайки мача с 24 точки и осем спечелени борби. Контролата беше последна за американския тим на европейска земя.