на живо

Александра Фейгин: Доволна съм, но мога и още (ВИДЕО)

Справих се с треперенето в пълната зала, споделя фигуристката

Доволна съм от постижението си, но мога и още по-добре. Това обяви състезателката по фигурно пързаляне Александра Фейгин, която се завърна от световното първенство в Япония. Там тя зае 17-о място и изравни най-доброто представяне на българка на шампионат на планетата - Виктория Димитрова от 1992 г.

„Чувствам се много щастлива, защото постигнах много добър резултат. Доволна съм от себе си – справих се с притеснението, с треперенето пред голяма публика. Направих това, което трябваше. Радвам се, че приключи”, сподели 16-годишната състезателка.

„На световното за юноши нямаше многобройна публика и не усещах напрежение. Сега в Япония цялата зала беше препълнена и се притеснявах повече. Не мислех за класиране, а как да изиграя по-чисто съчетанието”.

„Занапред ми предстои само работа, защото се стремя към още по-големи цели”.

Зад успехите на Александра стои треньорският тандем Ина и Андрей Лутай. Ина е по-малката сестра на двукратната световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова, която преживява всички успехи на Саша. Този успех обаче е най-ценен. 

„Много е различно. Вълнението е доста по-голямо, защото стоиш отстрани и преживяваш всяка секунда. Емоцията е невероятна. Очаквам все по-добри класирания”, споделя Ина Лутай.

Тагове:

@