на живо

Александра Начева: Отивам за опит. Другите да мислят за класирания

Световната шампионка за девойки ще направи дебют на европейското за мъже и жени

Александра Начева: Отивам за опит. Другите да мислят за класирания

Дебют на европейско първенство за мъже и жени в Берлин ще направи 16-годишната Александра Начева, която преди по-малко от месец стана световна шампионка за девойки до 20 години в Тампере. Българката спечели титлата с най-добро постижение в света за годината и личен рекорд - 14.18 метра.

„Много съм въодушевена, защото ще видя всички мои идоли и ще съм редом с големите състезатели от Европа. Моята цел e лично постижение. Да се представя добре за себе си, иначе другите да му мислят, те гонят класирания. Не се скача лесно 14.18 метра. Не се скача всеки път, не всеки път си в състояние да го скочиш. Ако го направя, много ще се гордея със себе си, че отново съм го постигнала.”

Лекоатлетката признава, че на предстоящото първенство ще се наслаждава на всеки скок и ще трупа опит от европейския елит.

„Готова съм за големи резултати, само че ще видим дали ще ги направя. В мен няма напрежение. Това е опит да се видя с всички големи състезатели и да добия опит от тях. Не знам дали това ще ми помогне или ще ми попречи за самото състезание, ще видим.

Световната шампионка за девойки до 20 години признава, че изключително много се вълнува от предстоящата й среща с Ивет Лалова.

„Много ми харесва нейния дух по време на състезание, а и все пак тя има олимпийски финали, световни. Искам да се срещна с нея, всъщност не сме си говорили по приятелски.”, разкри тя.