на живо

Али Соу: С Акрапович ще играем различно срещу "Йънг Бойс"

ЦСКА приема швейцарския тим на 26 ноември, а мачът ще бъде излъчен по bTV Action

Lap.bg

Нападателят на ЦСКА Али Соу смята, че с новия треньор Бруно Акрапович тимът ще играе различно срещу "Йънг Бойс".

"Червените" загубиха с 0:3 от швейцарците при гостуването в Берн, а на 26 ноември следва мач между двата тима в София. Срещата от четвъртия кръг в Лига Европа ще бъде излъчена по bTV Action от 19:15 ч.

Нападателят получи приза за Играч №1 на 12-ия кръг в Първа лига.

Снимка: Lap.bg

В събота (21 ноември) "армейците" се изправят срещу "Левски", но все още не е ясно дали срещата ще се проведе по план заради многото заболели от коронавирус футболисти на "сините".

"Мачът с "Левски" е важен, знам, че е дерби, но целта ни винаги е да спечелим мачовете си. Трябва да сме още по-мотивирани да спечелим. Всички сме щастливи, че Акрапович е тук и той иска да ни помогне да се развиваме и да постигнем целите си, печелейки трофеи с клуба. Вече виждаме много обещаващи неща и се надявам, че ще продължи по същия начин. Дори и за този кратък период той успя да ни помогне в някои аспекти", каза Соу.

"В момента много играчи липсват и не сме в пълен състав. Не мога да кажа, че планът ни е да играем винаги с двама нападатели, но нямам претенции. Ако играя с партньор, то ще се чувствам по-удобно".

"Както виждате, напоследък играя на по-различна позиция, затова имам и повече свобода. Трябва да съм готов за тези положения, напоследък играем с двама нападатели и затова получавам подобни шансове".

"Не познавах Акрапович лично, но познавах работата му. Видяхме се с него и поговорихме, той ме мотивира и вярва в мен, аз вярвам в него, така че се надявам заедно да вървим напред".

Снимка: Lap.bg

"Искам да печелим повече мачове. Лично аз се опитвам да се развивам и след това да започна да вкарвам повече попадения. Футболът не е лесен, когато си на терена. Може да направиш пропуск, но не трябва да си мислиш, че няма да дойде и следващ шанс, така че трябва да продължавам да подхождам със самочувствие".

"Резултатът срещу Ихтиман е много добър за целия отбор, относно самочувствието особено, защото не ни се беше случвало често да вкарваме 5 гола. Самият аз съм по-мотивиран, защото знам, че ще имам възможност да вкарвам повече голове".

Миналата седмица Бруно Акрапович бе представен като новия треньор на ЦСКА. Той напусна "Локомотив" Пловдив, за да застане начело на "червените". Със "смърфовете" босненският специалист спечели две поредни Купи на България.

Снимка: Reuters

След уволнението на Стамен Белчев, отборът бе воден временно от Даниел Моралес.

"Мисля, че срещу "Йънг Бойс" ще е различно сега, защото имаме нов треньор, което ще е позитив за нас. Това е много важен мач, така че ще се опитаме да спечелим трите точки", добави стрелецът.

ЦСКА е на последно място в своята група с 1 точка, спечелена при гостуването на "Рома" в Рим.