на живо

Алисон с повече грешки от Кепа в последните 3 години

Вратарят на "Ливърпул" сбърка на два пъти при разгрома от "Манчестър Сити"

Вратарят на английския шампион "Ливърпул" Алисон е допуснал повече грешки във Висшата лига от вечнокритикувания Кепа Арисабалага! Това показва статистиката от 2018 г. насам. Бразилецът е сбъркал "фатално" 5 пъти, а стражът на "Челси", който вече е резерва на "Стамфорд Бридж", има 3 грешки за същия период.

Вчера Алисон се провали на два пъти и "Манчестър Сити" се възползва, за да разгроми "Ливърпул" насред "Анфийлд", нанасяйки на мърсисайдци трета поредна загуба у дома.

Преди време легендата на "Манчестър Юнайтед" Гари Невил разкритикува вратаря на "червените дяволи" Давид Де Хеа и го нарече "пападамени ръчички". Пападамът е тънък кръгъл блат от Индия. Испанецът е в топ 3 на вратарите-грешници във Висшата лига.

На върха е Джордан Пикфорд от "Евертън", който е сбъркал 10 пъти, пред Мартин Дубравка от "Нюкасъл" с 8, Де Хеа също с 8, Бернд Лено от "Арсенал" със 7 и Алисон с неговите 5. Най-стабилен в изявите си от 2018 г, насам е синът на великия Петер Шмайхел - Каспер, който пази за "Лестър".

"Не можеш да скриеш тези грешки. Това бяха две ситуации, в които пред него нямаше много варианти, особено в първата. При втората просто не подаде точно. Не знам. Не е истинско обяснение, но може би му бяха измръзнали краката или нещо подобно. Звучи смешно, обаче е възможно. И все пак можеше да изрита топката в трибуните.", коментира мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп след поражението с 1:4 от "Сити".

За Алисон е важно да забрави загубата и да не позволи тя да окаже влияние върху увереността му, за да си върне формата, позволила му да си извоюва титулярно място в бразилския национален отбор и да бъде смятан за един от най-добрите на своя пост в света.