на живо

Алисон отпада за Суперкупата на Европа

Днес ще стане ясно колко сериозна е травмата, която вратарят получи в мача срещу "Норич"

Getty Images

Алисон няма да пази на вратата на "Ливърпул" в мача за Суперкупата на Европа срещу "Челси". Стражът на мърсисайдци се контузи в края на първото полувреме на срещата от първия кръг на Висшата лига срещу "Норич", спечелена от домакините с 4:1, и напусна принудително терена. 

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп заяви, че бразилският страж е аут за мача следващата сряда. По-късно днес ще стане ясно точно колко сериозна е травмата на Алисон.

Снимка: Getty Images

"Той си е помислил, че нещо го е ударило по прасеца. Това не е добър знак", каза Клоп пред "Скай Спортс" след мача. "Вероятно е повече от разтежение. Не изглежда добре. Мога да ви кажа, че няма да е готов за сряда, но ние ще намерим решение и ще продължим", добави германецът.

В него отсъствие на вратата ще застане Адриан. Заради контузията на Алисон испанецът неочаквано дебютира под рамката на вратата на "Ливърпул" само четири дни след преминаването си на "Анфийлд". 

Двубоят за Суперкупата на Европа между "Ливърпул" и "Челси" е на 14 август (сряда) от 21:00 ч. в Истанбул и ще бъде излъчен на живо по bTV Action.