на живо

Алкасер премина в "Барселона" (СНИМКИ и ВИДЕО)

Мунир Ел Хадади под наем във "Валенсия"

На връх рождения си ден нападателят Пако Алкасер официално стана част от състава на "Барселона", съобщиха от ръководството на "синьо-червените". Каталунците ще платят на бившия му клуб "Валенсия" 30 млн. евро плюс 2 млн. евро бонуси.

Договорът е за срок от 5 години, като откупната клауза е в размер на 100 млн. евро. Днес Алкасер премина успешно медицинските прегледи, а официалното представяне на испанския национал ще се състои след завръщането му на "Камп Ноу" от световните квалификации.

Снимка: valenciacf.com

Юношата на "Барселона" Мунир Ел Хадади стана част от сделката, като бе преотстъпен на "прилепите" до края на сезона с опция за откупуване през лятото, която е на стойност 12 млн. евро. 20-годишният испанец от марокански произход има отбелязани 10 гола в 45 мача с първия отбор на каталунците.

Пако Алкасер е първият нападател, който се присъединява към състава на Луис Енрике през летния трансферен прозорец, след като на "Камп Ноу" вече пристигнаха 5 нови попълнения - Лука Дин, Самуел Юмтити, Андре Гомес, Денис Суарес и Яспер Силесен.

Футболистът е юноша на "Валенсия". Той прави своя официален дебют за "прилепите" през 2010 г. като до момента има записани общо 43 гола в 123 мача. Алкасер беше топ реализатор на испанския национален отбор в квалификациите за европейското първенство, но не бе включен в групата за финалите във Франция.