на живо

Алваро Мората и "Атлетико" Мадрид - любов за цял живот (СНИМКА)

Нападателят се присъедини към испанския гранд под наем

Twitter

Алваро Мората вече официално е част от тима на "Атлетико" Мадрид! А в най-скоро време испанецът ще сбъдне една от детските си мечти - да играе в официален мач за "дюшекчиите".

И ако често футболистите използват фразата "От дете мечтаех да играя тук", когато се присъединяват към нов отбор, то Мората има доказателство. Минути, след като официално бе обявено, че нападателят се завръща в испанската столица, той публикува своя детска снимка, на която е с екипа на "Атлетико".

Снимка: Instagram

Всъщност Мората, който е роден в Мадрид, е бил част от школата на "дюшекчиите", но за кратко. След това преминава в тази на градския съперник "Реал", а с бялата фланелка дебютира и в мъжкия футбол през 2010 г. С тима той е двукратен шампион на Испания и двукратен победител в Шампионската лига.

Следва трансфер в "Ювентус", където Мората печели 2 пъти титлата и Купата на Италия, а от 2017 г. той е собственост на "Челси". 

26-годишният футболист ще продължи да бъде по документи част от английския тим. На "Уанда Метрополитано" Мората ще играе под наем. Той ще носи фланелката с номер 22.